יצאנו לדרינק עם רונן מיילי. כי הוא מעניין וכי היה אלכוהול.

פורסם על ידי ‏בלייזר‏ ב יום רביעי, 16 במרץ 2016

החתול והכלב" ידוע בעולם ובסצנה האלקטרונית בפרט. האווירה שיש לנו במועדון, הברנז'ה שמבלה אצלנו והמוזיקה האיכותית גורמים יחד לטמפו גבוה וחציית גבולות. משהו שם בקירות ובתכנון החלל — עבודה של האדריכל והשותף שלי דוד טור — גורם להרגשה ייחודית וממכרת.

הפכנו מתרבות ששותה פינה קולדה או וויסקי זול לסצנה עולמית של קוקטיילים והארד ליקר. יש מודעות לטיב האלכוהול, הרבה בזכות הרפורמה. האלכוהול הזול נעשה יקר הרבה יותר בגלל המיסוי הגבוה, לעומת האלכוהול האיכותי שהמיסוי עליו הוזל. זה פתח פתח לפלח שוק שלם לנסות ולצרוך אלכוהול פרימיום. ומן הסתם כשהאלכוהול הוא איכותי יש לזה השפעה נהדרת עליך ועל אופי הבילוי שלך.

תרבות הבילוי השתנתה מאוד. זה נהדר לראות איך תל אביב מאמצת אליה קונספטים שונים ומעולים מרחבי העולם. מסעדות וברים איכותיים על הגגות, ברים שכונתיים, בתי קפה מעולים, מועדונים מצוינים שמייבאים את השמות הכי חמים בעולם וברים שמתמחים בקוקטיילים בקנה מידה עולמי. זה נחמד לראות שלא רק תל אביב התפתחה ושערים נוספות — כמו ראשון לציון, באר שבע, ירושלים וחיפה — מפתחות קהילת חיי לילה משלהן עם ברים מגניבים ואיכותיים.
בחורה שיושבת לבד בבר לא רוצה שיטרידו אותה.

_MG_0932
אחד הדברים שמאפיינים את התחום בשנים האחרונות זה הקבוצות. קמו קבוצות בחיי הלילה, ומאוד ברור שהן כאן בשביל להישאר ולא להיעלם אחרי שנה או שנתיים. ההסתכלות לטווח הארוך קידמה מאוד את תרבות הבילוי והרחיבו את מעגלי הבילוי.
קבוצת שותפים זו גם העצה הכי חשובה שאני יכול לתת למי ששוקל להיכנס לתחום. תבחרו טוב את השותפים לדרך. אם הקבוצה היא טובה ומגובשת, לא יהיה שום מכשול שלא תוכלו לעבור. תשאפו גבוה ותיהנו מהדרך.
הקהל התל אביבי מאוד אוהב את הטרנד הרגעי. בגלל זה, סטנדרט הבילוי רק עולה וכך גם הדרישה מבעלי המקומות להשתפר ולשפר את החוויה כל הזמן. אחרת הקהל ימצא מקום אחר לבלות בו בלי שום היסוס. התחרות גדולה והריגוש גדול.

מאוד חשוב לא לחטוא

בלהט הרגע ולהפוך לאדם אחר עקב הצלחה רגעית. המסלול של כולם בחיי הלילה זה עליות וירידות. ודווקא כשאתה בתקופה חלשה אתה רואה בדיוק מי הקהל, החברים והקרובים האמיתיים שלך.
מצב הרוח שלי מאוד מושפע ממצב הרוח של העיר. אם אני בדרך למועדון ויש המון אנשים ברחובות ובתי הקפה מלאים, זה מעלה בי חיוך רחב. למרות הקושי הרב במדינה הזאת, האנשים נהנים ויוצאים וחיים את הרגע וזה משהו שמרגש אותי בכל פעם מחדש.

_MG_0853
מקומות מעטים בעולם מספקים חוויה מהסוג הזה. ואצלנו זה כל כך טבעי שהעיר מפמפמת גם באמצע השבוע עד ממש מאוחר בלילה. כשמגיעים לכאן אורחים מחו"ל ויוצאים מהחתול והכלב באחד מלילות אמצע השבוע בחמש בבוקר הם בהלם מוחלט.
מה שכן, חסרים לי פה פסטיבלים. קשה לי להסתכל על פסטיבלים בעולם ולחשוב שזה ייקח עוד מלא זמן עד שזה יוכל לקרות כמו שצריך כאן בארץ. הקהל מוכן, האנשים מאחורי הסצנה מוכנים. נשאר רק שמישהו שם בצד המוסדי יאמין בדרך שלנו ויעזור לנו לעשות כאן שינוי אמיתי.
אני מתגעגע ליחצנים שהיינו פעם. כאלה שחיים בלילה ומכירים אנשים חדשים. היינו מחלקים פליירים ומזמינים לאירועים מיוחדים וסתם מבלבלים במוח לאנשים. היום העבודה הרבה יותר דיגיטלית וידידותית למשתמש, אבל הקסם של פעם תמיד יישאר משהו מיוחד עבורי.
מסתכלים על חיי הלילה שלנו בכל העולם, והסטנדרט בעולם הוא מאוד גבוה. אז נכון שאין לנו את ההיצע הרחב שיש בערים גדולות כמו ניו יורק, לונדון וברלין אבל גם אין לנו את כמות הקהל או כמות התיירות הנכנסת שיש להם. אולי אם נביא שלום למדינה אפשר יהיה להשיג גם את היעד הזה בקלות.

_MG_0822

עכשיו עזבו הכל ובואו תלמדו איך לערבב Russian Mule.
רכיבים: 50 מ"ל וודקה רוסקי סטנדרט
100 מ"ל ג'ינג'ר אייל מוגז או ג'ינג'ר ביר איכותי
ליים טרי
קוביות קרח
אופן ההכנה: סוחטים שני פלחי ליים (שמיניות) לתחתית הספל וממלאים אותו בקוביות קרח עד הסוף. יוצקים על הקרח את הוודקה ומוסיפים ג'ינג'ר אייל/ ג'ינג'ר ביר עד שפת הכוס. סוחטים עוד פלח ליים ומקשטים בפלח נוסף לא סחוט. מגישים עם קש, עדיף בספל נחושת רוסקי סטנדרט. זה הכי בסטייל.

 

 

צילומים: גורן ליובונצ'יץ; סטיילינג: יולי סגרדה; צולם ונלגם בהחתול והכלב, קרליבך 23 תל אביב, 5615595־03

עשה מנוי

רוצה גליון של בלייזר בחינם?

מלא פרטים והוא יישלח אליך.
כן, זה עד כדי כך פשוט

אני מסכים לקבלת ניוזלטר